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  1. 紀要
  2. 九州女子大学紀要
  3. 56巻2号

低糖質麺における血糖値上昇抑制効果および筋量とグルコース代謝の関係

https://kyujyo.repo.nii.ac.jp/records/371
https://kyujyo.repo.nii.ac.jp/records/371
d37efcd4-e0fa-4457-bba3-965962daf729
名前 / ファイル ライセンス アクション
kiyo56-2-8.pdf kiyo56-2-8 (2.8 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2021-06-22
タイトル
タイトル 低糖質麺における血糖値上昇抑制効果および筋量とグルコース代謝の関係
タイトル
タイトル Effect of low-carbohydrate noodles on blood glucose level elevation and the relationship between muscle mass and glucose metabolism
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 low-carbohydrate noodle
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 blood glucose level
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 muscle mass
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 山本, 亜衣

× 山本, 亜衣

WEKO 544
CiNii ID 9000409194859

山本, 亜衣

ja-Kana ヤマモト , アイ

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樋口, 行人

× 樋口, 行人

WEKO 545
CiNii ID 9000409194897

樋口, 行人

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﨑山, 栄子

× 﨑山, 栄子

WEKO 546
CiNii ID 9000409194861

﨑山, 栄子

ja-Kana サキヤマ , エイコ

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田所, 加奈

× 田所, 加奈

WEKO 547
CiNii ID 9000409194862

田所, 加奈

ja-Kana タドコロ , カナ

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新冨, 瑞生

× 新冨, 瑞生

WEKO 548
CiNii ID 9000405628098

新冨, 瑞生

ja-Kana シントミ , タマキ

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長谷川, 伸

× 長谷川, 伸

WEKO 549
CiNii ID 9000409194864

長谷川, 伸

ja-Kana ハセガワ , シン

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巴, 美樹

× 巴, 美樹

WEKO 550
CiNii ID 9000409194865

巴, 美樹

ja-Kana トモエ , ミキ

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In this study, low-carbohydrate noodles with indigestible dextrin were used as test foods. Thirty-two men's colleges students in baseball clubs with a dormitory system ingested this and compared the effect of suppressing blood sugar elevation with normal noodles. Thirty-two students ingested and compared the effect of suppressing the increase in blood glucose level
with normal noodles. The test was conducted from December 2018 to January 2019. Men's studies at Kyushu Kyoritsu University Baseball Club. single-blind crossover test was conducted on 32 students (19.4 ± 0.86 years).
The low-carbohydrate noodles group suppressed the increase in blood glucose level of 120 minutes after ingestion compared to the normal noodle group. This suggested the effectiveness in preventing diabetes. In addition, 36% of all cases showed a decrease in blood glucose level 30 minutes after ingestion. In the second phase test, the muscle mass per kg body weight was significantly high and the insulin secretion amount was significantly low in the blood glucose lowering group after 30 minutes. The increase in muscle mass increased
insulin sensitivity, suggesting that glucose uptake was enhanced.
書誌情報 九州女子大学紀要
en : Bulletin of Kyushu Women's University

巻 56, 号 2, p. 93-105, 発行日 2020-03-31
出版者
出版者 九州女子大学 ; 2009-
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1884-0159
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12452639
論文ID(NAID)
識別子タイプ NAID
関連識別子 40022232741
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Ver.1 2023-06-19 09:17:30.357332
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